Världens bästa kola/knäckpaj


Den, utan tvekan godaste pajen jag ätit!
Rör samman ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Hacka daimen och strö över kakan. Låt kallna.
Recept:
Degen:
2 1/2 dl mjöl
100 g smör
2 msk socker
1 äggula
100 g smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
2 dubbeldaim
1 1/2 dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
2 dubbeldaim
Blanda ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 min i 150grader.
Rör samman ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Hacka daimen och strö över kakan. Låt kallna.
Servera gärna med en klick grädde och färska bär.