Mobbning

Publicerad 2011-09-07 17:53:32 i Personligt,

Idag i skolan har vi snackat om mobbning. Intressant & framför allt viktigt!
Vad jag tror jobbas det inte nog hårt för att motverka mobbning i bland annat skolorna, sen uppkommer det ju givetvis i hemmet, fritiden & på arbeten. Men det är ju så fruktansvärt hemskt att det ens kan ske. Att folk har mage att utsätta en annan människa för det. De inser nog inte själva hur ont det kan göra.

Nu har jag själv inte blivit utsatt för det så jag vet inte, men kan bara försöka tänka mig in i situationen. Visste ni att den psykiska mobbningen sätter sig hårdast? Så som utfrysning, blickar, skratt, sånt som inte låter utåt.
Det kan jag tänka mig, för fyskisk mobbning, så som slag, kan du ge igen för, slå tillbaka till exempel, men det psykiska sätter sig inombord och kan därmed vara svårt att få bort, det kan ta tid att bearbeta de & blåmärken av slag försvinner tillslut!

Då är ju frågan, varför mobbar man en annan människa? Handlar det om avundsjuka, osäkerhet i sig själv, far du illa i hemmet & vill ge igen på en svagare länk, i brist på annat? Vad tror ni? I don't get it!

I skolan får eleverna lära sig att inte mobba, att det är fel att skada en människa på det sättet.. Men så sitter det fyra vuxna personer i TV-rutan som sänker vissa människor till botten.. De gör precis det man får lära sig att inte göra! Det är inte okej!
Har ni tänkt på hur mycket mobbning det är i Idol, framför allt av de två nya stolpskotten till jurymedlemmar, Pelle & Alexander Bard? Jag har aldrig någonsin sett någon såga vanliga människor så extremt jävla mycket som dom två!
Som igår, Bard yttrade sig om snubben som var musiklärare, typ ifrågasatte hans yrkesroll och tyckte inte att han passade som det? Att han sedan har sagt att han rent utsagt hatar någon.. Hur kan man göra så? Framför allt inför hela svenska folket? Fatta knäckt jag skulle bli, det är extremt alltså! Förstår inte hur tv4 kan tillåta det..


Hur ser ni på mobbning, ge mig eran åsikt! :)

Nu har jag kanske formulerat mig otydligt eller dåligt & menar absolute inte att jag inte på något sätt sårar folk. Jag är inte guds bästa barn & gör mina misstag & sårar folk jag med.. Men aldrig med mening!

Kommentarer

Postat av: viktoria

Publicerad 2011-09-07 18:08:57

Jag fattar heller inte varför man mobbar andar det är helt jävla sjukt! men oftast är det ju såna som mår dåligt själv som mobbar!

Postat av: anneli

Publicerad 2011-09-07 18:12:25

Ja, jag vet hur det är att bli mobbad. Så om du behöver hjälp inom det ämnet på något sätt så kan jag hjälpa dig på alla möjliga sätt :)

Postat av: danten89

Publicerad 2011-09-07 18:44:20

Hon Anneli läste inte ditt inlägg eller? :P



Mycket starkt inlägg förövrigt.

Bra att du tog upp det där med Alexander Bard!

Förstår inte att tex 5 stycken MOBBARE kan gå på 1 VILSEN ENSAM SJÄL? :(



Jag gillar inte den nya hårda tonen hos juryn, dem går mest enbart på utseende i år, det är så äckligt :(



Kram

Postat av: melina

Publicerad 2011-09-07 21:52:29

blivit /blir mobbad...



Gillar du "bloppisar"? :D funderar på att ha en framöver..

Postat av: melina

Publicerad 2011-09-07 21:58:19

sv: va roligt!! :)



ja typ.. asså, retad då och då nu.. :/ alla snackar skit,trycker ner mig osvosv.. jävligt trött på allt..

Postat av: dite

Publicerad 2011-09-07 22:06:58

allt bra idag?

följa varandra via bloglovin?:)

Postat av: moaa

Publicerad 2011-09-07 22:36:48

SV: Håller med, såå grymt bra! :D

Postat av: Stina

Publicerad 2011-09-07 23:56:08

Sv: Jo de kommer jag! :)



Jag tycker mobbning är bland de dummaste som finns.. ingen ska förtjäna att bli mobbad! Har aldrig sett eller varit med om mobbning dock, så de är jag glad över =) Tror inte de är vanligt med mobbing i gymnasiet, då börjar väl alla mogna. Fast ändå hör man vuxna människor som blir mobbad på JOBBET! helt knäpp värld vi lever i alltså.. :)

Postat av: danten89

Publicerad 2011-09-07 23:58:43

Precis, det var ju så hon verkade ha fattat det? :O



Såg du på True talent ikväll?

Vad tyckte du isåfall.

Jag har några favoriter kvar iallafall :D



Ja men det var ju en kille precis innan han musikläraren.. då sade ju Bard till något att han såg ut som ett "virituellt missfoster"? Bara att säga en sån sak? Liksom dem är ju där för att sjunga.. fattar inte grejjen... :(



Kram

Postat av: Johanna

Publicerad 2011-09-08 06:57:54

Javisst var de söta! :)



får läsa inlägget ikväll, skall till jobbet nu :)

Postat av: sandraf- everything about my life

Publicerad 2011-09-08 11:23:05

väldigt bra skrivit, jag håller med dig och jag tror de handlar om osäkerhet, eller kanske till och med avensjuka i vissa sammanhang.Mobbaren kan vara svag i sig själv och därefter låta de gå ut över någon annan.. Men usch vad hemskt det är jag hatar verkligen mobbning!



Postat av: Linda

Publicerad 2011-09-08 12:37:05

Håller helt och hållet med dig. Jag tror att det handlar om osäkerhet & dåligt självförtroende. Man vill att någon annan ska bli utsatt för något som är hemskt, något som inte är tillåtet och vill klanka ner på någon annan.

Jag hade ett projektarbete om mobbning, det handlade mycket om att den som blir mobbad tror oftast att det är fel på honom/henne. Men det är precis det som det inte handlar om. Det är aldrig någons fel att en annan blir mobbad.

Postat av: Björn Hultman

Publicerad 2011-09-12 21:20:17

Det finns många tv program som är rena mobbnings och förnedrings program. Många har jag själv vallt att dissa på grund av detta. Jag tog upp detta för något år sedan i min blogg om dessa program. Vi tittar på dessa program som att det vore ren underhållning när folk blir förnedrade, samtidigt sitter man där i soffan och äter chips. Galet hur samhället blivit och det är vi alla som bär ansvaret för att mobbningen fortsätter. Det är därför viktigt att agera, ingripa, säga ifrån eller meddela vuxen annars är man delaktig i mobbningen som sker.

Postat av: Marianne

Publicerad 2011-11-09 13:32:02

Hej! Hittade "mobbningbilden" via googles bildsök. Vet inte om det är du som gjort den men jag vill i alla fall tala om att jag lånat den till min blogg och självklart har jag talat om att den finns i din blogg. Hör av dig om du inte tycker det är ok! Ja du får gärna höra av dig även om det är ok...

Postat av: Marianne

Publicerad 2011-11-09 23:05:44

Hej igen och tack för ditt svar ang bilden! Vill du att jag tar bort bildhänvisningen till din blogg? Och så är jag osäker om jag ska publicera din svarskommentar, vad säger du? (Denna kommentar, och om du vill även min första, kan du ta bort om du vill, de tillför inget till din blogg tänker jag men det får du avgöra).

Såg förresten att vi är "grannar", jag bor i Boden. Ha det gott! Mvh Marianne

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela